Çay saatlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz, çocuklarınızın bayılacağı bir tarifle karşınızdayız: Tırtıl kurabiye! Yapımı oldukça kolay olan bu kurabiye, lezzetiyle de herkesi kendine hayran bırakacak. İşte, adım adım tırtıl kurabiye yapımı.

Tatlı krizlerine son vermek ve çay saatlerinize renk katmak için harika bir tarif: Tırtıl kurabiye! Hem pratik hem de lezzetli olan bu kurabiye, yapımıyla da oldukça kolay. Siz de evde bu nefis kurabiyeyi hazırlayarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Tırtıl kurabiye tarifi ile tanışın! Çay saatlerinde misafirlerinizi şımartacak, çocuklarınızın favorisi olacak bu lezzetli kurabiyeyi evde kolayca yapabilirsiniz.

Tırtıl kurabiye tarifi: Tırtıl kurabiye nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 çay bardağı yağ
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
4 bardak un
Yarım paket margarin / tereyağı

TARİF

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Bir karıştırma kabına yağları, şekeri, yumurtaları, kabartma tozunu ve unun bir kısmını koyarak yoğurun.
Toparladığınız hamuru parça parça kopartarak tek tek şekillendirin.
Şekillenen kurabiyeleri önceden ısıtılmış olan fırında 170 derecede yaklaşık olarak 20 dakika boyunca pişirin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine tercihe göre pudra şekeri serpin. Bu noktada dilerseniz kurabiyelerin 1 ya da 2 ucunu eritilmiş çikolataya batırdıktan sonra fındık ya da fıstık ile de süsleyebilirsiniz.

Tırtıl kurabiye tarifi ile hem çay saatlerinizi renklendirebilir hem de tatlı krizlerinize çözüm bulabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan bu kurabiye, lezzetiyle de herkesin favorisi olacak. Şimdi mutfağa girin ve bu nefis tarifi deneyin!