Portakal aromasıyla damaklarda iz bırakan ingiliz keki tarifimizle tatlı krizlerinize son! Bu muhteşem lezzeti misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.

Portakal ve hindistan cevizinin eşsiz birleşimiyle İngiliz keki tarifimizi keşfedin! Adım adım tarifle mükemmel sonuçlar elde edin.

Portakal ve hindistan cevizi ile lezzetlenen İngiliz Keki tarifimizle tatlı krizlerinize son! Yumuşacık kek dilimlerinin eşsiz lezzetini siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Adım adım tarifimizle, misafirlerinizi büyüleyin!

Yumuşacık kek dilimleri, portakal aroması ve hindistan ceviziyle şahane bir lezzet şöleni. Peki, malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte adım adım tarif detaylarda…

Yapılış olarak sade kekten farkı olmayan, daha sonra sosa ve Hindistan cevizine bulanan İngiliz kekini sizler henüz denememişseniz, mutlaka deneyin. Çayınızı kahvenizin yanına çok yakışacak bu lezzeti tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Peki İngiliz Keki nasıl yapılır? İngiliz Keki tarifi nasıldır? İşte detaylar...

İngiliz Keki Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin;

·        2 adet yumurta

·        Yarım su bardağından biraz fazla şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)

·        1 çay bardağı süt

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        1,5 su bardağı un

·        1 paket kabartma tozu

·        1 portakal ya da limon kabuğu rendesi

Islatmak İçin;

·        1 su bardağı süt

·        2 yemek kaşığı şeker (silme)

·        1 yemek kaşığı kakao

Etrafına Bulamak İçin;

·        Hindistan cevizi

İngiliz Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

1.    Yumurta ve şeker beyazlaşıp köpük köpük olana kadar güzelce çırpıldıktan sonra, diğer malzemeler ilave edilir ve çırpılır.

2.     Son olarak portakal kabuğu eklenerek karıştırılır.

3.     23/30 cm dikdörtgen borcamın tabanına yağlı kağıt serilir ve üzerine kek hamuru dökülerek spatula ile düzeltilir.

4.     160 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20 dakika pişirilir.

5.     Sürenin sonunda kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.

6.     Sosu için uygun bir kap içerisine süt, kakao ve şeker alınır, kakao ve şeker eriyene kadar çırpılır.

7.     Kek pişirme kağıdı ile birlikte tezgah üzerine alınır ve uzun kenarından 7 eşit parça olacak şekilde kesilir.

8.     Daha sonra kısa kenarından da 5 eşit parçaya kesilir. 2,5-3 cm kenar uzunluğunda küpler oluşuyor, bu şekilde 35 adet kare kekler elde edilir.

9.     Kek dilimlerinin yüzeyleri kakaolu süte batırılarak, hindistan cevizine bulanır. 

Küçük küçük, ikişer üçer lokmalık kekler oluşuyor. Servisi kolay, portakal kokulu nefis kekler. 

Afiyet olsun...