Misafir ağırlamanın inceliklerini biliyorsunuz, peki ya onları etkileyecek tatlı tarifleriniz var mı? Kesme irmik tatlısı ile sofralarınıza şıklık katın! Bu kolay ve lezzetli tatlı, damak çatlatan tadıyla herkesin favorisi olmaya aday.

Tatlı bir ikramla misafirlerinizin gönlünü fethetmek mi istiyorsunuz? Kesme irmik tatlısı, pratik malzemeleri ve basit yapım aşamaları ile evde tatlı dendiğinde akla ilk gelenlerden. Şimdi bu enfes tarifi adım adım keşfetme zamanı!

Malzemeler

·         Yarım su bardağı yoğurt

·         1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ

·         1 çay bardağı irmik

·         Yumurta

·         2,5 su bardağı dolusu un

·         1 kabartma tozu

·         Vanilya

Şerbeti için;

·         3 su bardağı su

·         3 su bardağı şeker

·         4-5 damla limon suyu

Bulamak için;

·         İrmik

Yapılışı:

·         Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

·         Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.

·         Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

·         Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.

·         Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.

·         Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.

·         Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.

·         Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim.

Kesme irmik tatlısı, kolaylık ve lezzeti bir arada sunan muhteşem bir seçenek. Siz de bu tarifi deneyerek misafirlerinize damakları şenlendirecek bir aperatif sunabilirsiniz. Hazırlaması eğlenceli ve pratik olan bu tatlı, şimdi favori reçeteleriniz arasında yerini alacak. Deneyen herkese afiyet olsun ve unutmayın, en iyi tatlar evde yapılanlar