Aniden gelen misafirler için hızlı ve pratik bir çözüm arıyorsanız, damla çikolatalı kurabiye tarifi tam size göre. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi büyüleyen bu kurabiyeler, sofranızın yıldızı olmaya aday.

Damla çikolatalı kurabiye, çocuklu evlerin vazgeçilmez tatlısı. Hem sağlıklı malzemelerle yapılabiliyor hem de çocuklar için harika bir enerji kaynağı. Evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli kurabiyeleri denemeye ne dersiniz?

Davet sofralarınızı şenlendirecek, herkesin beğenisini kazanacak damla çikolatalı kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu kurabiye tarifi ile hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyoruz. Hazırlaması kolay, tadı damağınızda kalacak.

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

200 gr tereyağı
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
3.5 su bardağı un
1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için;

Hem sütlü hem şerbetli: Hazır yufkayla pratik Sütlü Nuriye tarifi Hem sütlü hem şerbetli: Hazır yufkayla pratik Sütlü Nuriye tarifi

2 yumurtanın akı
1 su bardağı ince çekilmiş fıstık içi

TARİF

Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Un, vanilya,kakao ve kabartma tozunu bir kapta eleyip karıştırın.
Tereyağı, yumurta sarıları ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle karıştırın.
Bu karışımı mikserden hamur yoğurma kabına alın ve unlu karışımı ekleyin. Pürüzsüz ve orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
En son damla çikolataları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Damla çikolatalı kurabiye, her zaman olduğu gibi sofraların yıldızı olmaya devam ediyor. İster çocuklarınıza sağlıklı bir atıştırmalık hazırlayın, ister misafirlerinizi şımartın, bu tarif her daim yanınızda. Yapımı kolay, lezzeti efsane; damla çikolatalı kurabiye tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Unutmayın, paylaşmanın tadı bir başka!

Editör: Haber Merkezi