Misafir ağırlamanın en lezzetli yolu: Bu patatesli gül böreği tarifi ile sofralarınıza şıklık katın.

Geleneksel lezzetlerle modern sunumları birleştiren patatesli gül böreği tarifi, sofralarınızın yeni gözdesi olacak.

Misafirlerinizi etkilemek için bir tarife mi ihtiyacınız var? İşte pratik ve şık: Patatesli gül böreği!

Eşsiz Yoğurt Tatlısı tarifi: Revaniden bile daha kolay! Eşsiz Yoğurt Tatlısı tarifi: Revaniden bile daha kolay!

MALZEMELER

5 adet yufka
İç harcı için:
1 adet soğan
4 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

Üzeri için:

adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı çörek otu

TARİF

Patateslerinizin kabuklarını soyup rendeleyin.
Ardından ince ince doğranmış soğanları sıvı yağ ile birlikte tavaya alın ve güzelce kavurun. Tuz ilave edin. Patatesleri de üzerine ekleyerek birkaç dakika kavurun. Patatesler diri kalacaklar, uzun uzun kavurmanıza gerek yok.
Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Sıvı yağ ve suyu ayrı bir kapta karıştırın. Ardından fırça yardımıyla yufkaların her yerine sürün.
Patatesleri yufkaların geniş tarafına uzunlamasına yayın.
Sıkıca rulo yaptıktan sonra döndürerek gül şeklini verin.
Fırın tepsinize dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu ya da susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp bir süre dinlendirin, ardından sıcak sıcak servis edin.

Bu pratik ve şık patatesli gül böreği tarifi ile misafirlerinizi kolayca etkileyin. Her lokmasında Türk mutfağının zengin lezzetlerini sunan bu börek, aniden gelen misafirler için ideal bir kurtarıcıdır. Hem lezzetli hem de göze hitap eden bu tarif, sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Deneyin ve misafirlerinizin beğenisini kazanın! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi