Bulgur ile mercimeğin karışımıyla yapılan her keseye uygun Mercimekli Çiğ Köfte damak tadınıza hitap ediyor.
İşten geç gelen ya da günü olan kadınlar, mercimek ve bulgurla ailenize, misafirlerinize ve komşularınıza harika bir lezzet sunabilirsiniz. Kısa sürede yapılıp servis edilebilecek Mercimekli Çiğ Köfte, sizi ‘Bugün ne yapsam?’ derdinden kurtaracak.

İşte kısa sürede ve evde her zaman bulunabilecek malzemelerle yapabileceğiniz harika bir lezzet…

Ölçüler:

1 su bardağı kahverengi veya kırmızı mercimek

4 su bardağı orta bulgur

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

3-4 yemek kaşığı yağ

2-3 baş kuru soğan

200 gr. yeşil soğan

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

Karabiber-kırmızı biber

kimyon-tuz

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Yapılışı:

Mercimek ayıklanır, yıkanır bir tencereye konur, üzerini bolca geçecek kadar suyla ateşe konarak haşlanır. Genişçe bir kaba konan bulgurun üzerine suyuyla birlikte boşaltılır, kapak kapatılarak bir süre ( bulgur yumuşayıncaya kadar) bekletilir. Diğer tarafta soğan küp şeklinde doğranır, yağla kavrulur, biber domates salçası ilâve edilir, baharatları da eklenerek ıslatılmış bulgurun üzerine boşaltılarak karıştırılır. El dayanacak ısıya gelince iyice yoğrulur. Ayıklanıp yıkanarak incecik doğranmış yeşil soğan, maydanoz, dereotu ilave edilerek biraz daha yoğrulur. Avuç içerisinde sıkmalar yapılarak servis tabağına alınır, sıcak olarak salata, turşu ve ayranla servis yapılır.

Not: İsteğe bağlı olarak; soğuk veya ılık olarak da servis yapılabilir.