Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Küçük ama lezzeti kocaman olan bu kurabiye tarifi, evde tatlı yapmayı sevenler için mükemmel bir seçim. Hem pratik hem de uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiyeler, herkesin favorisi olacak.

Ev yapımı kurabiye tarifleri arasında öne çıkan bu çıtır kurabiyeler, hem kolay yapılışı hem de uzun süre tazeliğini korumasıyla mutfaklarda yerini alıyor. İşte adım adım hazırlanışı ve gerekli malzemeler ile mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak bu enfes kurabiye tarifi. Küçük boyutlarına aldanmayın, tadıyla büyük bir etki bırakacak!

Malzemeler:

3 su bardağı un
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı çörek otu
2 tatlı kaşığı susam

Üzeri için

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Yapılışı:

Derin bir kaba tüm malzemeleri ekleyerek hamur haline gelene kadar yoğurun.
Hamurdan minik bezeler kopararak yuvarlayan ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.