Farklı kurabiye tarifleri denemeyi seviyorsanız, Antakya'nın eşsiz lezzeti kömbe kurabiyesini mutlaka denemelisiniz. İşte adım adım hazırlanışı ve malzemeleri ile ev yapımı ağızda dağılan kömbe kurabiye tarifi.

MALZEMELER

Hamuru İçin:

125 gram eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3-4 su bardağı un

Üzeri için:

1çay bardağı susam

TARİF

Sarımsaklı Ekmek: Herkesi kendine hayran bırakacak tarif Sarımsaklı Ekmek: Herkesi kendine hayran bırakacak tarif

Eritilmiş tereyağı üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
Unu kontrollü ekleyin, ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerini susama batırıp kömbe kalıbına bastırın. Hafifçe tezgaha vurup kalıptan çıkarın.
Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda, hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
Piştikten sonra tepside soğumaya bırakın. Servis tabağına alın.

Kömbe kurabiyesi, hem görünümü hem de lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir tatlıdır. Bu tarif ile Antakya'nın geleneksel tatlarını evinizde kolayca hazırlayabilir ve çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz. Farklı ve lezzetli bir kurabiye deneyimi için kömbe kurabiyesi ideal bir seçimdir.

Editör: Haber Merkezi