Haydari tarifi: Mezelerin vazgeçilmezi nasıl hazırlanır? İşte adım adım anlatım. Haydari yaparken bu hataları yapmayın.

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Evde kusursuz bir Haydari yapmanın sırlarını keşfedin. Kolay ve lezzetli adımlarla harika bir meze!

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan haydari, pek çok kişi tarafından farklı tarifler ile yapılır. Değişmeyen tek önemli nokta ise oldukça sevilmesi ve meze denildiğinde ilk akla gelen lezzet olmaya devam etmesi.

Haydari Malzemeleri

400 gram süzme yoğurt
100 gram beyaz peynir
3 diş sarımsak
8 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuru nane
3 dal dere otu
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Tuz

Haydari Nasıl Yapılır?

Haydari yapılışı hızlı ve pratik olduğu için hiç yormaz ve yapımı oldukça kolaydır. Sadece birkaç adımı takip ederek, dilediğiniz zaman yapabilirsiniz.
Uygun boyutlarda bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve biraz ısıtın. Ardından üzerine çekilmiş cevizi ilave edin ve sotelemeye başlayın. Soteleme işlemi bittikten sonra tavayı ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Eğer peynir kullanacaksanız peyniri çatal yardımı ile iyice ezin. Peyniri ezdiğiniz tabağa; tuz, dere otu ve naneyi ilave edin. Malzemeler iç içe geçene kadar karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımın içine süzme yoğurdu ve soğuyan zeytinyağlı cevizi ekleyin. Tekrar karıştırın.
Ardından rendelenmiş sarımsakları karışımın içine atın.
Haydariyi servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerinde zeytinyağı gezdirin. Bu aşamada zeytinyağını fazla kullanmaktan kaçının.
Son olarak üzerini cevizle süsleyin.
Haydari tarifi işte bu kadar kolay.

Haydari, Türk mutfağının sevilen bir mezesidir ve misafirlerinizi şaşırtmak için mükemmel bir seçenektir. Yukarıdaki tarifle, klasik ve lezzetli bir Haydari hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, her meze sofrasını zenginleştirecek ve damakları şenlendirecek. Şimdi mutfakta deneyin ve bu geleneksel lezzeti misafirlerinizle paylaşın. Afiyet olsun!