Tantuni severlere müjde: Hafif ve leziz tavuk tantuni tarifiyle evde şölen başlasın!

Tavuk tantuni tarifiyle sokak lezzetlerini evinizde yaşayın. Malzeme listesi ve adım adım yapılışı için hemen inceleyin!
 

Tavuk Tantuni Tarifi

Malzemeleri

3 adet tavuk göğsü
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Lavaş ekmeği
İç malzemesi için:
2 adet kuru soğan
2-3 domates
Maydanoz
Tuz

Tavuk tantuni tarifi Nasıl Yapılır?

Tavukları küçük küpler halinde doğrayın ve bir tencerede haşlayın.

Soğanları piyazlık doğrayın.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Maydanozları doğrayıp tuz ve soğanla karıştırın.

Domatesleri de küp küp doğrayın.

Haşladığınız tavukları süzüp suyunu kenara alın.

Etleri geniş bir tavaya aktarıp üzerine zeytinyağını ilave edin.

Yağ ısınırken baharatları da tavaya ekleyin ve iyice kavurun.

Lavaşları tavanın üzerine kapatarak yağlayın.

Yağladığınız lavaşların üzerine domatesleri ve soğanları yayın.

Etleri de soğanların üzerine yerleştirip dürüm yapın. Afiyet olsun.

Tantuninizi taze ekmek arasında da servis edebilirsiniz.

Tavuk tantuni Baharatları Nelerdir?

Genellikle kimyon ve karabiber tavuk tantuninin olmazsa olmaz baharatıdır. Ancak acı sevenler gerek pişirme esnasında gerekse tavuk tantuniyi yerken kırmızı toz biber veya pul biber tercih edebilirler. Ayrıca tavuk yemeklerine çok yakışan kajun baharatı da isteğe göre kullanılabilir.