Evde pratik ve lezzetli bir yemek mi arıyorsunuz? İşte size tirit tarifi!

Geleneksel lezzetin modern dokunuşla buluştuğu tirit tarifimize bayılacaksınız!

TİRİT TARİFİ

MALZEMELERİ

400 gram kıyma
1 adet soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 adet pide (bayat ekmek)
1 tutam maydanoz

Tuz
Karabiber
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
1 su bardağı yoğurt
3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1-1,5 su bardağı et suyu veya sıcak su
Kemik suyu

LEZİZ TİRİT TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Geniş bir tavayı ocağın üzerine alıyoruz ve orta derecede altını açıyoruz. Sonra da sıvıyağı ekliyoruz ve biraz ısıttıktan sonra küçük şekilde doğranmış soğanlarımızı tavaya atıyoruz. Soğanları güzelce kavuruyoruz ve pembeleşmeye başlayınca tavanını altını biraz kısıyoruz.

Sonra da kıymamızı soğanın üzerine ekliyoruz ve tahta kaşıkla bastırarak iyice kavrulmasını sağlıyoruz.

Üzerine salçayı da ekliyoruz ve kavuruyoruz.

Bu aşamadan sonra da baharatları ve et suyunu ekliyoruz. Yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar da böyle pişiriyoruz.

Tavadakiler pişmeye devam ederken bir yandan da bayat ekmekleri veya pideleri küp küp kesip, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz ve 190°C'de , ekmekler ısınıp kıtır kıtır olana kadar kızartalım. Bu işlemi yaparken ekmeklerin yanmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Kızaran ekmekleri servis tabağına alıyoruz.

Ekmekleri ıslatmak için kemik suyumuzu ısıtıyoruz.

Kaynattığımız kemik suyunu kızaran ekmeklerin üzerine döküyoruz.

Sonrasında yoğurdu tuz ile birlikte karıştırıyoruz ve ekmeklerin üzerine döküyoruz.

Son işlem olarak da kıymalı harcımızı ekmeklerin üzerine döküyoruz ve üzerine de ince kıyılmış maydanozu serpiyoruz.

Tarifimiz artık servise hazır.

Afiyet olsun…