Pastane usulü poğaça tarifinin detayları belli oldu. Poğaçalar en sevilen lezzetler arasında yer alır. Evde de birçok ev hanımı poğaça pişirmektedir. Ancak, pastane usulü poğaça, en sevilen tarifler arasında yer almaktadır. İşte pastane usulü poğaça tarifi ve püf noktaları.

Poğaça pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Eğer pastanelerdeki gibi lezzetli poğaçalar yapmak istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarına dikkat etmenizde fayda var. İşte bayatlamayan pastane usulü poğaça tarifi.

Poğaçalar en sevilen hamur işleri arasında yer alır. Evde poğaça yapmanın püf noktalarını öğrenmek ve taptaze poğaçalar hazırlamak istiyorsanız, pastane usulü bu tarif tam size göre. İşte bayatlamayan poğaça tarifi ve detayları.

Bayatlamayan poğaça tarifi

Malzemeler

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
1/2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu

Tarifi

İlk olarak, bir kabın içine ılık suyu dökün. İçerisine maya ve şekeri ekleyin ve karıştırarak mayanın erimesini sağlayın. Üzerini streç film veya temiz bir bezle örterek 5-6 dakika bekletin.

Mayalanan karışıma sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırın.

Karışıma yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini temiz bir bezle örterek mayalanmaya bırakın. Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin. Bu süre hamurun hacminin artmasını sağlayacaktır.

Mayalanan hamuru tekrar yoğurarak havasını alın.

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

Hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün ve üzerlerine susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Not: Poğaçanızın bayatlamaması için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:

Malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalıdır.
Hamurun mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçaları oda sıcaklığında hazırlayın.
Süt ve su gibi malzemeleri ılık kullanın, buzdolabından hemen çıkarıp kullanmayın.
Pişirme süresini deneyimlerinize göre ayarlayın, poğaçaların fazla kurumaması için aşırı pişirmekten kaçının.
Afiyet olsun!