Galeta unuyla poğaça olur mu demeyin. Hem de çok lezzetli oluyor! Üstelik bu tarif hem mayasız hem de sütsüz olarak kolayca hazırlanabiliyor. Hem hazırlaması hem de pişirmesi pratik olan bu tarifi siz de mutlaka denemelisiniz.

Galeta unlu poğaça kaç dakikada pişer? Galeta unlu çıtır poğaça nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Mayasız ve sütsüz olarak hazırlanan bu lezzetli poğaça tarifini paylaşıyoruz.

Galeta unlu poğaçalar, çıtır çıtır dokusu ve lezzeti ile herkesi büyülüyor. Bu tarif, hem mayasız hem de sütsüz olarak hazırlanabiliyor ve oldukça pratik. İşte en lezzetli galeta unlu çıtır poğaça tarifi!

GALETA UNLU ÇITIR POĞAÇA TARİFİ

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

MALZEMELER

150 gr tereyağı
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un

Harç için

2 patates
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Üzeri için

1 yumurtanın sarısı
Galeta unu

HAZIRLANIŞI

İlk önce iç harcı hazırlamakla başlayın. Patatesleri haşlayıp ezin, üzerine salça ve yağı ekleyip bir tavada biraz pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
Hamuru hazırlamak için bir kapta un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.
Un ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve güzelce yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopararak ortası yuvarlak olacak şekilde açın.
İçlerine harcı yerleştirip kapatın. Sonrasında poğaçaları galeta ununa batırın.
170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Galeta unlu poğaça tarifi ile evde kolayca lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Mayasız ve sütsüz olarak hazırlanan bu tarif, çıtır çıtır dokusu ile herkesi memnun edecek. Deneyin ve sevdiklerinize bu lezzeti sunun. Afiyet olsun!