Koç yumurtası tarifi araştırılıyor. MasterChef'in yeni bölümünde sakatat yemeklerinin yapılmasıyla birlikte koç yumurtası nedir, koç yumurtası tarifi gibi konular araştırılıyor. Yapımı oldukça kolay ve bir o kadar da lezzetli olan tarifi sizler için hazırladık. Peki, Koç yumurtası nedir, nasıl yapılır? İşte malzemeler...

Koç yumurtası büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yumurtalıkları olarak bilinir. Genellikle sakatatçılarda bulunan bu yumurta, ıslak ve kaygan bir görünüme, beyaz renkli yumuşak bir yapıya sahiptir. Billur adıyla da bilinen koç yumurtası, hayvanın çeşidine göre ağırlığı farklılık gösterir. Erkek koyunların koç yumurtası 100-150 gram iken, dana koç yumurtası yaklaşık 1 kg ağırlığa sahiptir. İşte sakatat severlerin bayılacağı MasterChef koç yumurtası tarifi...

MASTERCHEF KOÇ YUMURTASI TARİFİ!

MALZEMELER

Koç yumurtasını temizledikten sonra kurulayın ve ince halkalar halinde dilimleyin. Zeytinyağı ve çeşitli baharatlarla marine edin ve bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün teflon tavada kızartabilirsiniz.

TARİF
Koç yumurtası kebabı ise; Zeytinyağı, kekik ilave edilen doğranmış biber, domates, kuru soğan, sarımsak ve küp şeklinde doğranmış koç yumurtası güveç kabına koyulur. Güveç kabının ağzı alüminyum folyo ile sarılarak fırına ya da kısık ateşte ocağa koyularak pişirilir.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

AFİYET OLSUN