MasterChef Türkiye'nin son bölümlerinde yarışmacılar kıyasıya bir mücadele vererek ıslak hamburger yapıyor. Bu eşsiz lezzeti evde denemek isteyen izleyiciler ise MasterChef usulü ıslak hamburger tarifi arıyor. İşte, lezzetli köfte ve özel sos ile yapılan bu klasik ıslak hamburgerin tüm detayları...

Islak Hamburger Malzemeleri

Köfte için:

500 gram kıyma (tercihen dana kıyması)
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş ezilmiş sarımsak
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

Sos için:

Kokusuyla sizi büyüleyecek enfes lezzet: İncirli kek tarifi Kokusuyla sizi büyüleyecek enfes lezzet: İncirli kek tarifi

2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı şeker

Diğer Malzemeler:

4 adet hamburger ekmeği
4 dilim turşu (isteğe bağlı)
Hardal veya mayonez (isteğe bağlı)

Islak Hamburger Nasıl Yapılır?

Köftenin Hazırlanması:

Derin bir kaba 500 gram kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta ve galeta ununu ekleyin.
Üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyon ekleyin, ardından iyice yoğurun.
Karışımdan küçük köfteler oluşturun. Yaklaşık 4-6 adet köfte çıkacaktır.

Köftelerin Pişirilmesi:

Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve hazırladığınız köfteleri her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.
Pişen köfteleri bir kenara alın.

Sosun Hazırlanması:

Aynı tavaya domates ve biber salçalarını ekleyip kısa bir süre kavurun.
Et veya tavuk suyunu ekleyin, ardından tuz, karabiber, pul biber ve şekeri ilave edin.
Sosu kaynamaya bırakın, kıvam alana kadar pişirin.

Islak Hamburgerin Hazırlanması:

Hamburger ekmeklerini hazırladığınız sosun içine kısa bir süre batırıp ıslatın.
Ekmeklerin içine pişmiş köfteleri yerleştirin. İsteğe bağlı olarak turşu dilimleri ve sos ekleyin.
Üst ekmeği kapatın ve hamburgeri sosun içinde tekrar kısa bir süre bekletin.
Sıcak olarak servis edin ve MasterChef tadında ıslak hamburgerin keyfini çıkarın!