Yeni bölümde adayların Mehmet, Danilo ve Somer Şefler'e sunmak üzere hazırladıkları Astarlı Sütlaç, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Evde denemek isteyenler için püf noktaları ve tarif detayları burada!

MasterChef 2024 yarışmasında yarışmacıların hazırladığı Astarlı Sütlaç, tatlı severlerin yeni favorisi oldu. Bu özel tarifi evinizde nasıl uygulayabileceğinizi adım adım anlatıyoruz.

Gaziantep'in geleneksel lezzetlerinden biri olan Astarlı Sütlaç, MasterChef 2024'te yarışmacılar tarafından yeniden yorumlandı. Tarifin malzemeleri, yapılışı ve şeflerden alınan ipuçlarıyla bu tatlıyı mükemmel yapmanın sırları burada.

MASTERCHEF ASTARLI SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?

ASTARLI SÜTLAÇ MALZEMELERİ

Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı safran
Bir buçuk su bardağı su
3 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım paket vanilya
2 çorba kaşığı antep fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet nar

ASTARLI SÜTLAÇ TARİFİ

Pirinci 15 dakika ıslatıp, bol suda yıkayın. Bir tencerede bir buçuk bardak su ile birlikte hafif ateşte haşlayın.
Toz şeker ve safranı ekleyip, kaynatın. Nişastayı çok az su ile ezip, vanilya ile birlikte bu karışıma ilave edin.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Hafif koyulaşınca ateşten alın. Kaselere paylaştırın.
Arzuya göre buzdolabında beklettikten sonra üzerilerine antep fıstığı, kuş üzümü ve nar taneleri serpip servis yapın.