Aniden gelen misafirler için koşa koşa pastaneye gitmeye artık son! İşte, evde kolayca yapabileceğiniz pastane usulü üzümlü kurabiye tarifi. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif ile misafirlerinizi etkileyin.

Pastane lezzetini aratmayacak üzümlü kurabiye tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Ağızda dağılan kıvamı ve muhteşem lezzeti ile bu kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım üzümlü kurabiye yapımı!

Ev yapımı üzümlü kurabiye ile pastaneleri unutun. Zeytinyağlı yumurtalı sos ve verev kesim ile ağızda dağılan bu lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte pastane usulü üzümlü kurabiye tarifimiz.

PASTANE USULÜ ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
8 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1/2 su bardağı (1 parmak fazla) kuru üzüm
3,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

PASTANE USULÜ ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Yağlı kağıda sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirmeye bırakın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurunuz şekli bozulmadan daha kolay şekil alacak.

PASTANE USULÜ ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Dilerseniz hamuruna fındık ya da ceviz ekleyebilirsiniz.

PASTANE USULÜ ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Derin bir kaba oda ısısında yumuşamış tereyağı, toz şeker, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurta beyazını ekleyin. Bu sırada yumurta sarısını kenara ayırın, son aşamada üzerine sürülecek.

Yumurta, toz şeker ve tereyağını güzelce çırpın.

Ardından limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.

Kuru üzümü ekleyin ve karıştırın.

Son olarak unu kontrollü olarak ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar unu eklemeye devam edin. Gerekirse un miktarını 2-3 yemek kaşığı kadar arttırabilirsiniz.

Ele yapışmayan kıvamdaki hamuru tezgaha alın.

Tezgaha yağlı kağıt serin ve elinizle hamura rulo şekli verin. Yağlı kağıda sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirmeye bırakın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurunuz şekli bozulmadan daha kolay şekil alacak.

Rulo hamurdan 2 parmak kalınlığında verev şekilde kesin.

Yağlı kağıt serili tepsiye üzümlü kurabiyeleri dizin.

Üzerine zeytinyağı yumurta sarısı karışımını sürün ve çatalla çizikler atın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Afiyet olsun!