Sütlü poğaça, bayatlamayan yapısı ve lezzetiyle herkesin favorisi. İster kahvaltıda ister çay yanında, bu poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratın. İşte kolay ve lezzetli sütlü poğaça tarifimiz.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Bayatlamayan ve her zaman yumuşacık kalan sütlü poğaça tarifi ile mutfakta yeni bir sayfa açın. Bu poğaça tarifi, hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek. Hazırlaması kolay, tadı muhteşem!

Mis gibi sütlü poğaça kokusuyla evinizi dolduracak bu tarif, bayatlamayan yapısıyla da uzun süre tazeliğini koruyor. Kahvaltılar ve öğleden sonra çayların yanına mükemmel. İşte sütlü poğaça tarifi ve püf noktaları.

SÜTLÜ BAYATLAMAYAN YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
4 - 4,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya

İç harcı için:
200 gram kaşar loru
1/2 demet maydanoz

Üzeri için:
1adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı susam (ya da çörekotu)

SÜTLÜ BAYATLAMAYAN YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Eğer aktif maya kullanmak isterseniz 2 tatlı kaşığı maya, süt su ve şekeri karıştırarak 10 dakika köpük köpük olup aktifleşmesini bekleyip un ve tuzu ilave ederek de yapabilirsiniz. Hamurunuz kesinlikle ele hafif yapışıyorken un ilave etmeyi bırakmalısınız aksi taktirde poğaçanız sert olacaktır.

SÜTLÜ BAYATLAMAYAN YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ NASIL YAPILIR?
Ilık süt ve suyu bir kaba alın.

Şeker ilave edip çırpıcıyla karıştırın.

Üzerine yağı ilave edip tekrar karıştırın.

Mayayı, tuzu ve unun önce 3,5 bardağını ilave edip kalanını yavaş yavaş ilave edin.

Ele hafif yapışan bir hamur kıvamına gelince un ilave etmeyi bırakın.

Mayalanması için üzerini örtüp 45-60 dakika arası en az 2 katına çıkana kadar bekleyin.

İç harcı için lor ve maydanozu karıştırın.

Mayalanan hamuru eşit parçalara bölün.

İçerisine lorlu iç harcı koyarak yuvarlak haline getirerek tepsiye dizin. 15 dakika mayalandırın.

Üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırdığımız yumurta sarısını sürün. Üzerine susam ya da çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızaran kadar 20-25 dakika pişirin. Çıkarıp biraz soğutun ve servis edin. Afiyetler olsun.