Marketten alınan hazır reçelleri unutun! Evde kendi kayısı reçelinizi yaparak kahvaltılarınıza özel bir tat katın. İşte adım adım kayısı reçeli tarifi...

Kayısı reçeli, meyvenin doğal tatlılığı ve limonun hafif ekşiliği ile kahvaltılarınızı zenginleştirir. Evde kolayca yapabileceğiniz bu reçel tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın.

Ev yapımı kayısı reçeli, kahvaltı sofralarınıza renk katmanın yanı sıra, sağlık dolu bir seçenek sunar. İşte taze kayısılarla yapılabilecek nefis reçel tarifi.

MALZEMELER

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

1 kilo kayısı
3 bardak şeker
3 damla limon suyu

TARİF

Kayısıları yıkayıp çekirdeklerin çıkartın.
Dörde böldüğünüz kayısıları bir tencereye alın.
Üzerine şeker ekleyin ve 1 gece bekletin.
Bekleyen kayısıları orta ateşte karıştırarak kaynatın.
Limon suyu ekleyin.
Kıvam alınca ocağı kapatın.

Bu kolay ve lezzetli kayısı reçeli tarifi ile kahvaltılarınız daha renkli ve tatlı hale gelecek. Evde hazırlayacağınız bu doğal reçelle, sağlıklı ve lezzetli sabahlara merhaba diyebilirsiniz. Taze kayısıların bu muhteşem dönüşümünü deneyimleyin ve kahvaltı sofralarınıza tatlı bir başlangıç katın. Afiyet olsun!