Malatya'da yarın okullar tatil mi? 18 Ekim 2024 Valilik açıklaması Malatya'da yarın okullar tatil mi? 18 Ekim 2024 Valilik açıklaması

Ünlü İngiliz pop starı Liam Payne, genç yaşında müzik dünyasında büyük başarılar elde eden isimlerden biri olarak tanınıyor. One Direction grubunun eski üyesi olan ve solo kariyerinde de önemli başarılara imza atan Payne, geniş bir hayran kitlesine sahipti. Peki, Liam Payne kaç yaşındaydı ve müzik kariyerinde neler başardı? İşte hayatı ve kariyeri hakkında merak edilen tüm detaylar...

Liam Payne Kaç Yaşındaydı?

Liam James Payne, 29 Ağustos 1993 tarihinde dünyaya gelmişti ve 31 yaşındaydı. Ancak, 16 Ekim 2024 tarihinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te, Palermo semtinde bir otelin üçüncü kat balkonundan düşerek hayatını kaybetti.

Liam Payne’in Müzik Kariyeri

Liam Payne, müzik dünyasına ilk adımını 2008 yılında The X Factor yarışmasına katılarak attı. Ancak ilk denemesinde elenen Payne, 2010 yılında yarışmaya yeniden katıldı ve burada One Direction grubunun bir üyesi olarak tüm dünyada üne kavuştu. One Direction, zamanla tüm zamanların en çok satan erkek gruplarından biri haline geldi.

Grup, 2015 yılında ara verdikten sonra Payne, solo kariyerine adım attı. Kuzey Amerika’da Republic Records ile anlaşan sanatçı, Mayıs 2017'de "Strip That Down" adlı ilk solo single’ını yayınladı. Şarkı, İngiltere ve ABD müzik listelerinde büyük başarılar elde etti ve her iki ülkede de platin sertifikası aldı.

Solo Başarıları ve Albümleri

Payne, solo kariyeri boyunca büyük bir başarı elde etti. 2019 yılında yayınladığı ilk solo albümü LP1, müzikseverler tarafından büyük ilgi gördü. Solo kariyeri boyunca 18 milyondan fazla single satan Payne'in şarkıları 3.9 milyar kez dinlendi. Ayrıca "Big Payno" ve "Payno" takma adlarıyla prodüktörlük de yaparak, Cheryl gibi sanatçılarla işbirliklerinde bulundu.