Minik doğranmış tavuklar, lezzetli biber ve soğanlarla bir araya geliyor, yufkaya sarılıyor ve üzerine salçalı sos gezdiriliyor; işte mükemmel bir tavuk beyti hazır! Bu tarif ile akşam yemekleriniz şenlenecek.

Tavuk beyti, hem meze hem de ana yemek olarak sofralarınızı süsleyebilecek, ağızda dağılan lezzetli bir yemektir. Bu tarif ile tavuk beyti yapmanın püf noktalarını keşfedin.

Tavuk beyti tarifi, yufka, tavuk, biber ve soğanın eşsiz birleşimiyle oluşturulan lezzetli bir yemektir. Bu tarifi deneyerek lezzetli ve pratik bir yemek yapmanın keyfini çıkarın.

TAVUK BEYTİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gram kemiksiz tavuk but(kuşbaşı doğranmış)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan(yemeklik doğranmış)
3 adet sivri biber(yemeklik doğranmış)
3 ade tyufka
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşı ğıtuz
1çay kaşığı karabiber

Salçalı Sosu İçin:

2 yemek kaşığı salça
1yemek kaşığı sıvı yağ
1çay bardağı ılık su
1/4 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:
1 kase sarımsaklı yoğurt

TAVUK BEYTİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Ruloları olabildiğince sıkı sarmalısınız.

TAVUK BEYTİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Salçalı sosu gezdirdikten sonra fırında çok uzun süre tutarsanız yufkalar yanabilir.

TAVUK BEYTİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Tavaya önce yağı, daha sonra soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.

Biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Tavukları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Pul biber, tuz ve karabiberi de ekleyin. Kavurmaya devam edin. pişince ocaktan alın ve ılımaya bırakın.

1 yufkayı açın ve ortadan ikiye bölün.

Kısa olan kenarına tavuklu harcı yayın.

İki ucundan da tutarak sıkı bir şekilde rulo yapın.

Bıçak yardımıyla eşit uzunluklarda olacak şekilde ruloyu kesin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın.

Yağladığınız kelepçeli kek kalıbı ya da tepsiye ruloları bitişik olacak şekilde dizin. 180 dereceye ayarlı fırının orta rafında, yufkalar kızarana kadar 20 dakika fırında tutun.

Sos tenceresine önce yağı, ardından salçayı koyun. Salçanın kokusu çıkınca suyu ve tuzu ilave edin, kaynatın. 20 dakika pişen beytinin üzerine bu sostan gezdirin ve tekrar fırınlayın.

Sarımsaklı yoğurtla servis edin. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!