Çok lezzetli ve sağlıklı olan mercimekli semizotu borani tarifi, özellikle çocukların sevdiği tatlardan biridir. Mercimekle zenginleştirilmiş bu tarif, besleyici ve doyurucu bir öğün alternatifi sunar.

Mercimekli semizotu borani, taze semizotları ve lezzetli mercimek ile hazırlanan, hem göze hem damağa hitap eden harika bir tariftir. Bu tarif ile mutfağınıza sağlıklı bir dokunuş katın.

Sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal olan mercimekli semizotu borani, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve herkesin beğenisini kazanacak bir tariftir. İşte adım adım mercimekli semizotu borani yapılışı.

MERCİMEKLİ SEMİZOTU BORANİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 bağ semiz otu
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Sosu için:
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane

MERCİMEKLİ SEMİZOTU BORANİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Semizotunu yıkayıp ince ince doğrayın. Mercimeği yıkayıp tencereye alın ve üzerine su ekleyip haşlayın.

Haşlanan mercimeğin suyunu dökün ve süzgece alıp üzerinden soğuk su geçirin. Tavaya yemeklik doğranmış soğanı alıp kavurun.

Üzerine semizotunu ekleyip 5 dk kavurun. Mercimeği de ekleyip ara ara karıştırın ve 15 dk pişirin. Sosu için tüm malzemeleri karıştırın.

Semizotulu karışımı sosa ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pulbiberi ekleyip servis edin.

Afiyet olsun.