Evde kolayca yapabileceğiniz bir börek tarifi mi arıyorsunuz? Mayasız hamurla hazırlanan bu börek, az malzeme ile kısa sürede hazırlanabilir. Lezzeti ve çıtırlığı ile sofralarınıza renk katacak bu tarifin detaylarına göz atalım.

Mayasız hamurla yapılan enfes börek tarifi ile tanışın. Az malzeme ile hazırlanan bu çıtır börek, lezzeti ile herkesin beğenisini kazanacak. Evde kolayca yapabileceğiniz bu börek tarifinin detayları için okumaya devam edin.

Çıtır çıtır börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Mayasız hamurla hazırlanan bu börek tarifi, az malzeme ile harikalar yaratmanıza yardımcı olacak. İşte, adım adım mayasız hamurla börek yapımının püf noktaları...

Malzeme Listesi

Böreklerin hamurunu hazırlamak için;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Börek hamurlarına sürmek için;

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Mayasız hamurla hazırlanan çıtır börek tarifi, az malzeme ile lezzetli bir börek yapmanın en kolay yolunu sunuyor. Çay saatlerinize ve kahvaltı sofralarınıza renk katacak bu tarifi denemek için kolları sıvayın. Şimdiden afiyet olsun!