Meze sofralarının vazgeçilmezi olacak bir tarif mi arıyorsunuz? Nuraniye mezesi, yoğurtlu kabak ve pirinç karışımıyla hazırlanan, lezzetiyle damakları şenlendiren bir seçenek. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle sofralarınıza yeni bir lezzet katabilirsiniz.

Yoğurtlu kabak mezesi olarak da bilinen Nuraniye, taze otlar ve baharatlarla lezzetlendirilen sağlıklı ve hafif bir mezedir. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, sofralarınıza ferahlatıcı bir dokunuş katabilirsiniz. İşte lezzetli Nuraniye mezesi tarifi.

Nuraniye mezesi, yoğurtlu kabak ve pirinç karışımıyla hazırlanan, zeytinyağında kavrulmuş taze otlar ve baharatlarla zenginleştirilen lezzetli bir mezedir. Bu tarif ile kolayca hazırlayabileceğiniz Nuraniye mezesi, sofralarınıza farklı bir tat getirecek.

NURANİYE MEZESİ TARİFİ

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

TARİF

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.

Nuraniye mezesi tarifi ile sofralarınıza ferahlatıcı ve lezzetli bir dokunuş katabilirsiniz. Kolay yapımı ve sağlıklı içeriği ile bu meze, hem misafirlerinizin hem de ailenizin favorisi olacak. Tarifimizi deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!