Gaziantep mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan ekşili kuru dolma, MasterChef All Star'da yarışmacıların ellerinde hayat buldu. Bu lezzetli yemeği evinizde denemek ister misiniz? İşte pratik ve lezzetli ekşili kuru dolma tarifi...

Ekşili kuru dolma tarifi araştırılıyor. MasterChef'in yeni bölümünde yarışmacılar doğu bölgesinin en sevilen yemeklerinden biri olan ekşili kuru dolma yaptılar. Bölümün yayınlanmasıyla birlikte ekşili kuru dolma tarifi merak edildi. Peki, Tadı damağınızda kalacak ekşili kuru dolma nasıl yapılır? İşte tarifi...

Ekşili kuru dolma tarifi merak edildi. Özellikle Gaziantep yöresinde sıklıkla yapılan kuru dolmanın yapılışı araştırılıyor. Dolmanın MasterChef All Star'da yapılmasından sonra kullanıcılar evde ekşili kuru dolma nasıl yapılır merak etti. İşte yiyenin vazgeçemeyeceği ekşili kuru dolma tarifi...

EKŞİLİ KURU DOLMA TARİFİ

MALZEMELER
12 adet kuru patlıcan
12 adet kuru biber
1,5 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı sumak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 küp şeker
1 adet domatesin rendesi
Taze nane
Maydanoz
Tuz karabiber
Sosu için
Patlıcanları kaynattığınız su (süzülmüş ısıtılmış)
1 yemek kaşığı nar eksisi
Tuz şeker
Zeytinyağı

TARİF

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Patlıcan ve biberleri iyice yıkayıp suda 10 dk kaynatıp soğuk suya alıp süzün.
Soğanı ufacık doğrayın ve zeytinyağın da (2 y. k kadar) kavurun.
Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin. Domates rendesi ilave edin 1-2 dk pişirip 1/2 su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 5 dk kadar pişirin. Amaç hafif pirinci öldürmek pişirmek değil.
Hazır olunca bir kaba alıp nar ekşisi, limon suyu nane ve maydanoz ilave edin.
Patlıcan ve biberleri bir parmak kalacak şekilde harç ile doldurun. Tencereye patlıcanları dizin. Üzerine biberleri dizin.
Onları kaynattığınıp ayırdığınız sudan 1 buçuk su bardağı ısıtıp süzün.
İçine diğer malzemeleri ekleyin ve dolmaların üzerine sosu dökün (videodaki şekilde).
Tencere boyundan ufak bir tabağı ters çevirin üzerine yerleştirin.
Kapağı kapalı içi hazır olana kadar pişirin. (yaklaşık 45 dk)
Ocağı kapatın ve tencerede dolmaları soğumaya bırakın. Sonra buzdolabına kaldırın.

Ekşili kuru dolma, Gaziantep mutfağının öne çıkan ve Türkiye'nin dört bir yanında sevilen lezzetlerinden biridir. MasterChef'te de yer bulan bu enfes yemek, izleyenlerin ilgisini çekti ve tarifi merak edildi. Siz de yukarıdaki tarifi kullanarak bu eşsiz lezzeti evinizde deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!