Evinizde pastane lezzeti yaratmaya ne dersiniz? Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi ile Orta Asya esintilerini sofranıza getirin

Kokusunu alan komşuya kapı tıklatan bir kurabiye; Nişastalı un kurabiyesi dostlarınızla çay zevkinizi zirvelere çıkartacaktır. Çay saatinizi Orta Asya'nın esintileriyle buluşturacak bir kurabiye arıyorsanz işte size Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi. Ben kurabiye yapamıyorum diyenlerin bile ustalığını doruklara çıkartan kurabiye nasıl yapılır? Kurabiye yapmanın incelikleri nelerdir? işte aradığınız tarif.

Çay saatlerinin en sevilen ağızdan dağılan nişastalı kurabiye çay zevkinizi ve dostlarınızla sohbetinizi zirvelere çıkartacaktır. Komşularınız kokuyu duyduğunda çay saatinde kapınızı kesin tıklatacak size eşlik etmek isteyecektir. Peki dost ve komşuları kapınızı tıklatmaya sebep olan Nişastalı Kurabiye nasıl yapılır? Hangi tür nişasta kullanılmalıdır? Pastane ustalarına taş çıkartacak kurabiyelerinizi yapmaya başlayabilirsiniz.

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

½ su bardağı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
3 su bardağı un
1 yumurta
200 gram tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 vaniya
1 kabartma tozu


Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Karıştırma için uygun bir kap alın içerisine nişastayı üzerine yumurtayı, tereyağını ve vanilyayı alın iyice karıştırın.

Ardından karışımın üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuzu oluşturun.

Hamurunuz kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat edin.

Bu tarifi deneyen sürekli yapmak istiyor: Dillere destan Lor Tatlısı tarifi Bu tarifi deneyen sürekli yapmak istiyor: Dillere destan Lor Tatlısı tarifi

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapışmayacak biçimde dizin.

Daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.

Kurabiyeleriniz pembeleşmeden fırından alın. Soğumaya bırakın.

Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Editör: Haber Merkezi