Tuzlu kurabiye, evde hazırlaması en keyifli atıştırmalıklardan biridir. Uzun süre taze kalması ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan bu tarifi siz de denemelisiniz.

Çay saatleriniz için lezzetli bir alternatif arıyorsanız, bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifimiz tam size göre! Kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, misafirlerinizin de favorisi olacak.

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir şeyler arıyorsanız, tuzlu kurabiye en iyi seçeneklerden biri. Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli bu tarif ile çay saatlerinizi şenlendirin.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

250 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için;

• 1 yumurta sarısı
• Susam ve çörekotu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Bir kaseye margarin veya tereyağı ve sıvı yağı alın ve iyice karıştırın.
Toz şeker, sirke, kabartma tozu ve tuz ekleyin ve tekrar karıştırın.
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru çok sert yapmayın, yoksa kurabiyeleriniz sert olur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. Resimdeki gibi yuvarlak veya çubuk şeklinde yapabilirsiniz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Bu tariften iki tepsi kurabiye çıkacaktır.

Ev yapımı tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinin olmazsa olmazıdır. Pratik ve lezzetli bu tarif ile misafirlerinizden tam not alacaksınız. Hem kolay hazırlanan hem de uzun süre taze kalan bu kurabiyeler, herkesin beğenisini toplayacak. Deneyin ve çay saatlerinizi bu eşsiz lezzetle taçlandırın!