Geleneksel sahur lezzetlerine yeni bir soluk getiren peynirli krep tarifimiz, herkesi mutfağa davet ediyor. Börek tadında ama çok daha pratik!

Sahurluk börek arayışına son! Bu özel peynirli krep tarifi ile sahur sofralarınızı hem lezzetli hem de pratik bir şekilde zenginleştirebilirsiniz.

Sahurda ne pişirsem diye düşünenlere müjde! Peynirli krep tarifimiz, hem lezzetli hem de hızlı bir çözüm sunuyor. Börek lezzetinde, krep kolaylığında!

Börek lezzetinde Peynirli Krep

Malzemeler;

2 adet yumurta
1 su bardağı su (200 ml)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağından biraz az un
150 gr beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
Sıvı yağ (pişirmek için)

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisinde 150 gram kadar beyaz peyniri çatalla küçük küçük ezelim. Akbinde başka bir kabın içerisine 2 su bardağından bir parmak kadar eksik unu alalım.

Unun üzerine 1 su bardağı su, 1 su bardağı sütü ilave ederek güzelce çırpalım. Akabinde içerisine 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu ilave ederek tekrar çırpalım.

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine beyaz peyniri ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım.

Yapışmaz tavanın içerisine bir miktar kadar sıvı yağ döktükten sonra hamurdan bir kepçe alalım ve tavanın içerisine dökerek güzelce pişirelim.

Hamuru tavanın içerisinde yaydıktan sonra krepimizi arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirelim.

Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirmeyi ihmal etmeyelim.

Sahur sofralarınıza yeni bir tat katmak istiyorsanız, bu peynirli krep tarifi tam size göre. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, sahurda börek lezzetini en kolay ve hızlı şekilde sunabilirsiniz. Deneyin ve farkı hissedin! Afiyet olsun...