Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Pastanede satılan tuzlu kurabiyeleri evde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte adım adım tuzlu kurabiye tarifi!

Kıtır kıtır tuzlu kurabiye ile çay saatlerinizi şenlendirin. Bu tarif, misafir sofralarınızın da vazgeçilmezi olacak.

Tuzlu kurabiye, çay ve kahve yanında harika gider. 50 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarifi hemen deneyin!

MALZEMELER

125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2, 5 (iki buçuk)su bardağı un
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 kaşık susam
1 kaşık çörek otu

TARİF

Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.
İstediğiniz şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Artık tuzlu kurabiye yapmanın ne kadar kolay olduğunu biliyorsunuz. Bu tarif ile çay saatlerinizi ve misafir sofralarınızı zenginleştirin. Kıtır kıtır lezzetiyle bu kurabiyeler, herkesin beğenisini kazanacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun