Hindistan cevizi ile zenginleştirilmiş bir dokunuşa sahip olan Selanik tatlısı, sağlıklı ve lezzetli bir tatlı arayanlar için birebir. Bu eşsiz lezzet, Trakya'dan tüm Türkiye'ye yayılan tatlı bir hazine.

zengin tatlı kültüründen bir parça olan Selanik tatlısı, hindistan cevizinin eşsiz lezzetiyle sofralarınıza geliyor. Bu tatlı, hem göze hem damağa hitap eden yapısıyla özel günlerinizi daha da özel kılacak.

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı, lezzeti ve hikayesiyle Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olmayı sürdürüyor. Bu tarifi deneyerek mutfaklarınızda yeni lezzetler keşfedin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Pastane lezzetini evde yakalayın: Yumuşacık Açma tarifi Pastane lezzetini evde yakalayın: Yumuşacık Açma tarifi

Malzemeler

Hamuru için

2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı
Hindistan cevizi
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için

1/2 kg toz şeker
4 su bardağı su
Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Nasıl Yapılır

Öncelikle şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru için; mısır unu, un, yumurta, şeker ve sıvı yağı derin bir kaseye aktarın. Hindistan cevizi ve karbonatı da ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinin arasında yuvarlayın. Hazırlanan hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar 30 dakika pişirin.
Henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbet gezdirip, şerbeti çekmelerini bekleyin. Dilerseniz üst kısımlarını Hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
Selanik tatlısını, yanına çok yakışan ev yapımı armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktası

Hamurun lezzetini arttırmak için üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
Tatlının pofuduk olmasını isterseniz, karışıma bir çay kaşığı kabartma tozu ilave edin.
Kıvamı yumuşak olursa, azar azar elenmiş un ekleyin.
Dilerseniz tatlının üst kısımlarını hindistan cevizi yerine ufalanmış ceviz ve fındık içi ile süsleyebilirsiniz.
Şekil vermek için bardak kenarlarını ve kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı, hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek şekilde tasarlandı. Bu tarifle, tatlı yeme deneyiminizi yeniden keşfedeceksiniz. Trakya'nın geleneksel lezzetlerini evinizin konforunda sunmanın keyfini çıkarın. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi