Tatlı bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Ev yapımı Gelin Tatlısı ile sofralarınızı şenlendirin. Bu basit ve açıklayıcı tarifle, tatlı yapmanın inceliklerini öğrenecek ve herkesi tatlı bir yolculuğa çıkaracaksınız. Gelin Tatlısı, adı kadar özel ve lezzetli bir tatlıdır.

Türk mutfağının eşsiz tatlarından biri olan Gelin Tatlısı, lezzeti ve görüntüsüyle herkesin beğenisini kazanıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinize ve sevdiklerinize tatlı bir sürpriz yapabilirsiniz. İşte adım adım Gelin Tatlısı yapımı ve püf noktaları.

Gelin Tatlısı, hem adıyla hem de lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olacak. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu eşsiz tatlıyı yapmanın keyfini çıkarın. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi bu özel tatlıyla şımartın. İşte Gelin Tatlısı tarifi ve yapılış aşamaları.

Gelin Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Keki İçin

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Keki Islatmak İçin
2,5 su bardağı süt

Üzeri İçin

Hindistan cevizi

Tarif

Kek Hazırlığı

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzemeleri çırpmaya devam edin.
Kek karışımını fırın tepsisine alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.

Muhallebi Hazırlığı

Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın.
Karışımınız kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve hazır olunca ocaktan alın.
Muhallebiniz ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın.
Kekin Islatılması ve Muhallebinin Eklenmesi
2,5 su bardağı soğuk süt ile kekinizi ıslatın.
Üzerine muhallebiyi dökün ve düzgün bir şekilde yayın.

Son Dokunuşlar

Tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayın.
Buzdolabında dinlendirin.

Püf Noktası

Gelin Tatlısı yapmanın püf noktası tam ölçülü keki ve kremasında saklıdır. Ayrıca tatlınızı bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.

İşte karşınızda, adı kadar özel ve lezzetli Gelin Tatlısı. Bu tarifle, geleneksel Türk tatlılarını evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bir gece beklettiğinizde daha da lezzetlenecek olan bu tatlı, misafirlerinizle paylaşmak için mükemmel bir seçenek. Şimdiden afiyet olsun!