Geleneksel mutfağımızın en özel lezzetlerinden biri olan Arnavut ciğeri, pratik yapımı ve nefis tadıyla sofralarınızda yer almayı hak ediyor. Bol salata ve çıtır patates kızartması ile servis edildiğinde, bu tarifi denemeyen pişman olacak!

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Çıtır çıtır patates kızartması ve sumaklı soğanlı salata ile taçlandırılan Arnavut ciğeri, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir seçenek. Sofralarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Arnavut ciğeri, yumuşacık kıvamı ve iştah kabartan kokusuyla sofralarınıza lezzet katacak. Bol salata ve patates kızartması ile servis edildiğinde, bu tarifi denemeyen pişman olacak! Hem pratik hem de lezzetli bu tarifi mutlaka deneyin.

MALZEMELER

Ciğer için:

600 gram ciğer
1 çay bardağı un (bulamak için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı toz kişniş
2 adet patates (küp doğranmış)
2 su bardağı sıvı yağ (patatesi kızartmak için)
Sumaklı soğan için:
1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
1/2 demet doğranmış maydanoz

TARİF

Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.
Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.
Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin. Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.
Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın ve ciğerlerin olduğu kaseye ekleyin.
Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın ve ciğerlerin olduğu kaseye ekleyip diğer malzemelerle birlikte güzelce harmanlayın.

Arnavut ciğeri, yumuşak kıvamı ve enfes aroması ile sofralarınıza farklı bir lezzet katacak. Pratik yapımı sayesinde hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bol salata ve çıtır patates kızartması ile birleşen Arnavut ciğeri, misafirlerinizi de etkileyecek. Afiyet olsun!