Kerevizin doğal lezzetiyle patates ve havuçla bir araya geldiği bu özel tarif, portakal suyuyla bir adım öteye taşınıyor.

Kış mevsiminin sıcacık sofralarına zeytinyağlı kerevizle farklı bir dokunuş yapmaya ne dersiniz? Portakal suyunun ferahlığıyla buluşan bu tarife bayılacaksınız!

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

Kış mevsiminin en faydalısı denilebilecek zeytinyağlı kerevizin namını duymayan yoktur. Patatesle, havuçla lezzetini arttıran, bol portakal sulu kerevizleri sizlerde mutlaka denemelisiniz.

Herkesin damak zevkine hitap etmediği bir gerçektir. Ama bence pişirilme şekline göre değişebilir. Bu yüzden daha önce zeytinyağlı kerevizi denememişseniz ön yargı ile yaklaşmadan deneyebilirsiniz. Soğuk olarak tükettiğinizde onu daha çok seveceksiniz.

Malzemeler

3 adet orta boy kereviz (büyük ise 2 adet kullanabilirsiniz)
1 adet büyük boy patates
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
2 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?

Kereviz soyulur. Ardından, dilimlenir.
Kerevizler kararmaması için limonlu suda bekletilir.
Patates soyularak kerevizlerden biraz daha önce olacak şekilde dilimlenir.
Patates kerevize göre daha geç piştiği için daha ince dilimliyoruz.
Yemeklik doğranmış kuru soğan tencereye alınarak üzerine yarım çay bardağı su eklenir ve soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen soğanlara zeytinyağı eklenir ve karıştırılır.
Julyen doğranmış havuç eklenerek 2-3dk kavrulur.
Dilimlenen patatesler ve limonlu suda beklettiğimiz kerevizler de tencereye eklenir.
İsteğe bağlı olarak kullanılanılan kereviz yaprakları da eklenir.
Portakal suyu,  tuz ve şeker eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. soğuk olarak servis edilir.