Kış aylarının vazgeçilmezi kornişon turşusunu evde yapmak oldukça kolay. İşte kıtır kıtır ve lezzetli kornişon turşusu tarifi...

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden kornişon turşusu nasıl yapılır? İşte evde turşu yapmanın püf noktaları!

Kış aylarında en çok tüketilen besinlerinden biri olan turşu, sağlık için fazlasıyla yararlıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu besin aynı zamanda hastalıklara karşı tam bir şifa kaynağı. Peki evde kütür kütür turşu nasıl yapılıyor biliyor musunuz? İşte detaylarını sizler için araştırdık…

KORNİŞON TURŞU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram kornişon salatalık
1 litre su
2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
Yarım su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı limon tuzu
5 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
10-15 adet nohut
1 adet defne yaprağı

YAPILIŞI

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Turşu suyunu kaynatıp oda sıcaklığına gelmesi için bir kenarda bekletin.

Salatalıkları yıkayıp bir süzgece alarak sularını süzün.

Kavanozunuzu kaynar suda 1-2 dakika kaynatın ve ağzı açık halde kurutun.

Salatalıkların birkaç yerinde bıçak yardımıyla minik delikler açın.

Ilınan suyun içine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi ilave edin ve erimesini sağlayın.

Dereotlarını ayıklayıp yıkayın ve kuruladıktan sonra kavanozun dibine yerleştirin.

Üzerine salatalıkları yerleştirin.

Soyduğunuz sarımsakları ve nohutları da kavanoza ekleyip tuzlu suyu azar azar kavanoza ekleyin.

En üste defne yaprağını da koyup kavanozun üzerini yeniden dereotuyla kapatın.

Kapağı hafif aralık kalacak şekilde 1 saat beklettikten sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın.

2-3 saat kapağının üzerinde beklettiğiniz kavanozu direkt güneş ışığı görmeyen serin bir yere kaldırın.

Olgunlaşması için 15-20 gün burada dinlendirdiğiniz turşunuzu dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. 

Afiyet olsun...