Sadece birkaç basit malzemeyle mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? İşte size evde kolayca yapabileceğiniz yumuşacık katmer tarifi.

Evinizde sıcak ve lezzetli bir katmer yapmayı hiç düşündünüz mü? Bu basit ve detaylı tarifle, kendi katmerinizi yapabilirsiniz.

El açması katmerin püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı lezzetli bir deneyime dönüştürecek.

Yumuşacık Katmer Tarifi İçin Malzemeler

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

1 ,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
6 + 2 yemek kaşığı un (kontrollü unun kalitesine ve bardak ayarına göre değişir)

Arasına sürmek için;

200 gram tereyağı

Katmer Tarifi

Yoğurma kabınızın içine ılık suyu ,ılık sütü koyunuz.
Unu ,tuzu ve kabartma tozunu ekleyiniz ununu kontrollü bir şekilde koyunuz elinize yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
8 bezeye ayırınız.
Hamurun kendini salması ve rahat açabilmek için bezelerin üstünü kapatıp 10 – 15 dakika kadar dinlendiriniz.
Bezelerin her birini teker teker açabildiğiniz kadar açınız.
Her tarafına gelecek şekilde eritilmiş tereyağı sürünüz.
Resimde görüldüğü şekilde önce bir tarafını ortaya doğru katlayınız ,sonra diğer tarafını üstüne gelecek şekilde katlayınız, tekrar tereyağı sürünüz ve 3 defa katlayınız.
Hepsine aynı işlemi yapınız üzerine bir bez örtünüz.
10 dakika kadar bekletiniz daha sonra hamurları tek tek elinizle hafif üstüne bastırarak açınız merdaneye gerek kalmadan çok kolay açılıyor.
Tavayı hafif yağlayınız ve orta ateşte çevire çevire pişiriniz.

İşte, evde kolayca yapabileceğiniz, herkesin bayılacağı yumuşacık katmer tarifimiz. Umarız bu tarif, hem sizin hem de sevdiklerinizin damak zevkini tatmin eder. Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Herkese afiyet olsun!