Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden Kayseri yağlaması, özel günlerinizde ve günlük öğünlerinizde sofranıza şenlik katacak. İşte adım adım yağlaması yapmanın püf noktaları.

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Kayseri mutfak kültürünün en önemli temsilcilerinden yağlaması, zengin iç harcı ve yumuşacık lavaşları ile bilinir. Bu rehber, mükemmel yağlaması yapmanız için gereken her şeyi sunuyor.

Eğer bir yemek macerasına atılmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! Kayseri'nin meşhur yağlaması tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

MALZEMELER

Hamuru için;

500 gr. un
1 su bardağı su
½ su bardağı süt
10 gr. yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

Kıymalı harç için;

2 yemek kaşığı tereyağı
350 gr. kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane yeşil sivri biber
6-7 adet domates
1 yemek kasığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Pul biber
Tuz
Karabiber

TARİF

Su, süt, şeker, maya ve sıvıyağı bir kaba alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edin. Tuzu ekleyip yoğurun.
Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için yaklaşık bir saat kadar dinlendirin.
İç harç için, tüm malzemeleri yemeklik doğrayın. Tavayı ateşe alıp ısıtın ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince soğanı tavaya alın ve iyice pişirin. Ardından kıymayı ekleyin kavurun, sırasıyla biberi ekleyin.
Domatesler ve salçaları ekleyip, salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.
Son olarak baharatlar ve suyunu ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayıp su yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Harcınızın biraz ıslak kalmasına özen gösterin.
Mayalanan hamurdan 12 beze çıkartın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız tavada her bir hamuru önlü arkalı pişirin.
Hamurun birisini servis tabağınıza alın. Üzerine kıymalı harçtan sürün. diğer hamuru üzerine yerleştirin bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde kat kat yerleştirin.
4 dilim olacak şekilde keserek servis edin. Dilerseniz yanında yoğurt ile de servis edebilirsiniz.

Kayseri yağlaması, geleneksel Türk mutfağının en beğenilen yemeklerinden biridir. Bu tarif ile evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz yağlaması, hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunar. Deneyimli aşçılar kadar yeni başlayanlar için de uygun olan bu tarif, her yemeğe zengin bir tat katma garantisi verir. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli serüvene başlayın!