Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çılbır, süzme yoğurt eşliğinde nasıl bir üst seviyeye çıkıyor, merak ediyor musunuz? İşte detaylar bu tarifte.

Sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı için ideal bir seçenek olan süzme yoğurtlu çılbır, sizi bekliyor. Bu tarifle yumurta ve yoğurdu birleştirerek, sabahlarınıza yeni bir tat katın.

Geleneksel Türk kahvaltısının gözdesi çılbıra farklı bir dokunuş katmaya ne dersiniz? Süzme yoğurt, sarımsak ve taze baharatlar ile hazırlanan bu tarif, kahvaltılarınızı taçlandıracak.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

MALZEMELER

1 bardak süzme yoğurt
2 yumurta
Yarım kilo tereyağı
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı nane

TARİF

Bir kasede, ezilmiş sarımsağı, tuzu ve yoğurdu karıştırın.
Bir sos tenceresine su koyun ve kaynatın.
Ocağın altını kapatmadan, kaynayan suya yumurtayı kırın ve 3 dakika boyunca pişirin.
Pişen yumurtayı bir kevgir ile alın ve yoğurtlu karışımın üzerine koyun.
Bir tavada tereyağını eritin.
Eriyen yağa baharatları koyun ve kavurun.
Yumurtaların üzerine tereyağlı karışımı gezdirin

Süzme yoğurtlu çılbır, hem göze hem de damağa hitap eden eşsiz bir lezzet. Bu tarifi deneyerek, geleneksel Türk kahvaltısına modern bir dokunuş katabilirsiniz. Malzemelerin tazeliği ve doğru pişirme teknikleri ile kahvaltılarınız artık daha da özel olacak. Şimdiden afiyet olsun!