Kayınvalidenize özel bir lezzet sunmak istiyorsanız, bu Hira Tatlısı tarifi tam size göre! Şerbetli tatlıların en güzeli olan bu tarifle, evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın ve aile buluşmalarınızda parlayın.

Ev yapımı bir tatlıyla aile içi ilişkilerinizi güçlendirmeye ne dersiniz? Hira Tatlısı, hem lezzetiyle hem de kolay yapımıyla tüm kalpleri kazanacak. İşte adım adım tatlı tarifi!

Şerbetli tatlı sevenler buraya! Hira Tatlısı, geleneksel lezzetleri modern sofralara taşıyor. Bu eşsiz tarifle kayınvalidenizin de kalbini kazanın ve tatlı sohbetlerin tadını çıkarın.

Hira tatlısı için Malzemeler

½  su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 adet portakal kabuğu rendesi veya limon kabuğu

Dışı için;

İrmik

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Süslemek için;

Hindistan cevizi ya da toz antepfıstığı

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Hira tatlısının yapılışı

Tatlımızın şerbeti hazırlamakla başlayalım.
Uygun bir tencereye şekeri ve suyu alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Hira atlısının en önemli özelliği şerbetinin kaynamamış olmasıdır.  
Yoğurma kabımıza yoğurdu, sıvıyağı, yumurtayı alıp, güzelce karıştıralım.
Ardından içine rendenin ince kısmı ile rendelediğimiz portakal kabuğu veya limon kabuğu rendesini ve irmiği ekleyelim ve iyice karıştıralım.
Karışımımızın üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim.
Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak şekil verelim.
Yuvarladığımız hamurumuzu irmiğe bandıralım her tarafına eşit gelecek şekilde bulayalım.
Yağlanmış fırın tepsisine ya da uygun bir borcama dizelim.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 20 - 25 dakika pişirelim.
Fırından çıkardığımız tatlımı ilk sıcaklığını çıktığında üzerine şerbetimizi gezdirelim.
İyice şerbetini çeken tatlılarımızı servis tabağına alalım.
Tatlımızın üzerini hindistancevizi ya da toz antepfıstığı ile süsleyelim. Afiyet olsun…