Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

Ev yapımı, taze ve sağlıklı bir kahvaltılık sos arayanlar için mükemmel bir tarif! Domates, biber, sarımsak ve dereotunun harika uyumu ile kahvaltılarınız artık daha lezzetli ve renkli. İşte adım adım kolay sos yapımı!

Kahvaltı sofralarınıza lezzet katmak için evde hazırlayabileceğiniz domatesli kahvaltılık sos tarifiyle tanışın. Bu basit ve lezzetli tarifle, her sabahı daha heyecanlı ve lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Domates ve biberin mükemmel uyumunu sofralarınıza taşıyacak bir sos tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu rengarenk ve lezzet dolu kahvaltılık sos, sabahları daha keyifli hale getirecek.

Müthiş Kahvaltılık Sos Tarifi

 Malzemeler

3 kilo domates
Yarım kilo yeşil biber
4 adet orta boy kapya kırmızı biber (Acı seviyorsanız 1 adedini çili biber kullanın. Ben bu tarifimde kullandım)
8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tuz
1, 5 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağından biraz fazla sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu

Müthiş Kahvaltılık Sos Nasıl Yapılır?

Domateslerin kabuklarını güzelce soyduktan sonra, Blenderden geçirip derince bir tencereye alalım, tencerede püresi çıkmış domateslerimizi yüksek ateşte, ara ara karıştırarak 30 dakika kaynamaya bırakalım.
Domatesler dibe çöktüğünde üstteki fazla suyunu olabildiğince ayıralım. Bu sosumuzun kıvamı için çok önemli.
Biberlerimizi çok büyük olmayacak şekilde doğrayarak, kabukları soyulmuş sarımsaklarla beraber bekletelim.
Yan yana işlem sıralarını bekleyen sarımsaklarımız ve biberlerimizi rondodan geçirilip, iyice pişmiş durumda olan domateslerimize katalım.
Zeytinyağımız, tercihen elma veya limon sirkemiz, tuzumuz ve şekerimizi de ilave ederek devam edelim.
Artık sosumuz dipten tutmaya yakın, su kalmayacak noktaya ulaştığında; ocağı kapatıp içerisine incecik kıydığımız dereotlarını ekleyelim.

2-3 kez karıştırdıktan sonra, henüz daha sıcakken kavanozlara doldurup, ters çevirelim.
Bu şekilde 1 gece bekletildikten sonra; serin bir ortamda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi