Karadeniz'den esintilerle sabahlarınızı renklendirmeye hazır olun. Sağlıklı ve lezzetli bir seçenek arayanlar için kaygana tarifi burada!

Kahvaltıda ne yenir diye düşünmekten sıkıldınız mı? Karadeniz yöresinin meşhur kaygana tarifi ile tanışarak sabahlarınızı renklendirin.

Krep ve omletin lezzetli buluşması kaygana, kahvaltılarınıza yeni bir soluk getiriyor. Karalahana veya ıspanakla hazırlayabileceğiniz bu tarif, ailenizin yeni favorisi olacak.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

Kokusunu alan komşularınız kapınıza gelecek: Ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Kokusunu alan komşularınız kapınıza gelecek: Ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.

Karadeniz'in geleneksel lezzeti kaygana ile kahvaltılarınız artık daha sağlıklı ve lezzetli. İster karalahana ister ıspanakla hazırlayın, bu besleyici tarif, tüm ailenin beğenisini kazanacak. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz kaygana tarifiyle, sabahları daha enerjik ve lezzetli başlayın. Denemeye değer, şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi