Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun birçok bölgesinde kar yağışı bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olacak olan kar yağışı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Hangi illere kar yağacak? Kar yağışının ne zaman başlayacağı ve hangi illerde etkili olacağı konusunda detaylar haberimizde...

Hangi İllere Kar Yağacak?

Rize ve Bayburt’un yüksek kesimlerinde kar yağışı şimdiden etkisini göstermeye başladı. Rize'de hava sıcaklıklarının düşmesiyle sabah saatlerinden itibaren yağmur, yüksek rakımlı yaylalarda kara dönüştü.

18 Ekim 2024 Resmi Gazete Kararları açıklandı! Kamuya yönelik kritik kararlar neler? 18 Ekim 2024 Resmi Gazete Kararları açıklandı! Kamuya yönelik kritik kararlar neler?

Kar Uyarısı Yapılan İller

Meteoroloji, belirli iller için sarı kodlu kar uyarısı yaptı. Bugün ve yarın etkili olması beklenen kar yağışları şu illeri kapsıyor:

  • Bugün Kar Beklenen İller: Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman, Iğdır.
  • Yarın Kar Beklenen İller: Artvin, Giresun, Rize, Trabzon.

Karadeniz kıyılarında, Doğu Anadolu'nun doğusunda ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kar yağışı görülecek. Özellikle yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak. Sürücülerin bu bölgelere dikkat etmesi ve önlemler alması önemle tavsiye ediliyor.

Meteoroloji'den Uyarı: Kuvvetli Yağış Geliyor

Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve bazı diğer bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların yer yer sağanak, gök gürültülü sağanak şeklinde olması ve yüksek kesimlerde kara dönüşmesi tahmin ediliyor. Özellikle Rize, Trabzon, Artvin, Giresun gibi illerde vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.