Klasik pişi tariflerinden sıkıldıysanız, yağ çekmeyen bu peynirli pişi tarifi ile kahvaltılarınızı şenlendirebilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarif, tüm ailenizin beğenisini kazanacak. İşte detaylar...

Yağ çekmeyen pişi tarifi ile kahvaltılar artık daha hafif ve lezzetli! Bu kolay ve sağlıklı tarif, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Peynirli ve pofuduk pişilerinizi hemen deneyin.

Kahvaltılarda kendinizi şımartmak istiyorsanız, bu yağ çekmeyen peynirli pişi tarifi tam size göre. Hem pratik hem de lezzetli olan bu pişiler, kahvaltı keyfinizi ikiye katlayacak. İşte lezzetli pişi tarifi...

MALZEMELER

Hamuru için;

Yarım su bardağı süt (100 ml)
Yarım su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

İçi için:

150 gr beyaz peynir
Çeyrek demet maydanoz
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

TARİF

Öncelikle iç harcı için beyaz peyniri çatalla ezelim.
İnce ince kıydığımız ekleyerek güzelce karıştıralım.
Yoğurma kabına yoğurt, süt ve yumurtayı alarak çırpalım.
Güzelce çırptığımız karışımın üzerine tuz, kabartma tozu ve unu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Toparladığımız hamurun üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 10 dakika dinlendirelim.
Daha sonra hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak şöyle bir tekrardan yoğuralım.
Ardından iki eşit parçaya bölerek ilk bezemizi açalım. Bir oklava veya merdane yardımıyla hafifçe unlayarak rahatlıkla açabilirsiniz
Açtığımız hamuru dikkatlice bir kenara alalım ve diğer bezemizi de yaklaşık aynı boyutlarda açalım.
Açtığımız hamurun üzerine peynirli iç harcından aralıklı olarak yerleştirelim. İlk açtığımız hamurun üzerine dikkatli bir şekilde kapatalım.
Hamur kesme aparatı veya bir bardak yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar keselim.
Bu aşamada peynirli iç harcının yuvarlağın tam ortasında olması, kenarlarının güzelce kapatılması önemli. Aksi halde kızarırken hamurlar açılıp içindeki peynirler dışarıya taşabilir.
Kenarlarda kalan hamur parçalarını toparlayalım. Aynı işlemleri tekrardan yaparak pişilerimizi hazırlayalım.
Tüm pişilerimizi şekillendirdikten sonra kızdırdığımız sıvı yağda pişilerimizi kızartmaya başlayalım.
Orta ateşte kontrollü bir şekilde sürekli çevirerek kızartmaya devam edelim.
Her tarafı güzelce kızardıktan sonra pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
Yağ çekmeden balon gibi kabaran pişilerimiz servise hazır.

Bu yağ çekmeyen peynirli pişi tarifi ile kahvaltı sofralarınızda lezzetli bir değişiklik yapabilirsiniz. Sağlıklı ve pratik bu tarif, hem hızlı hazırlanıyor hem de lezzetiyle herkesi memnun ediyor. Şimdi sıra sizde, bu kolay tarifi deneyin ve ailenizle birlikte kahvaltının tadını çıkarın. Afiyet olsun!