Sodalı börek, kahvaltı sofralarını şenlendiren, herkesin beğenisini toplayan bir lezzet. Lor peyniri ve maydanozla hazırlanan bu tarif, lezzetiyle yiyenleri hayran bırakıyor.

Pratik ve lezzetli bir kahvaltı alternatifi arıyorsanız, sodalı börek ideal bir seçenek. Bu börek, içine koyacağınız malzemelerle çeşitlendirilebilir ve her damağa hitap eder.

Çıtır çıtır sodalı börek, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline geldi. Bu tarifi deneyerek, evinizde kahvaltı keyfini iki katına çıkarabilirsiniz.

MALZEMELER

İzmir'in damak çatlatan lezzeti: Tatlı anlarınıza renk katacak Kardelen Tatlısı tarifi İzmir'in damak çatlatan lezzeti: Tatlı anlarınıza renk katacak Kardelen Tatlısı tarifi

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Editör: Haber Merkezi