Sabahları daha lezzetli hale getirmenin yollarını arıyorsanız, sodalı börek tam size göre! Kolay yapımı ve enfes tadıyla kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifle, güne harika bir başlangıç yapabilirsiniz.

Kahvaltılarınızı sıradanlıktan çıkarıp, enfes bir lezzetle taçlandırmak için sodalı börek tarifi ideal bir seçenek. Her lokmada çıtır çıtır bir lezzet sunan bu börek, misafirlerinizi de etkileyecek!

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıya farklı bir dokunuş katmak istiyorsanız, sodalı börek tam size göre! Pratik ve lezzetli bu tarifle, kahvaltı sofralarınızda yeni bir favori yaratabilirsiniz.

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.