Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Tereyağlı patatesli menemen tarifi, kahvaltının en sevilen lezzetlerinden biri. Bu tarif ile patates, biber, domates ve yumurtayı harmanlayarak muhteşem bir menemen yapabilirsiniz.

Kahvaltıda ne yapsam diye düşünmeyin! Tereyağlı patatesli menemen tarifi ile hem doyurucu hem de lezzetli bir seçim yapın. 

Tereyağlı patatesli menemen nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, bu tarifi kaçırmayın! Patates, biber, domates ve yumurtanın tereyağı ile buluştuğu bu lezzeti deneyin.

İçerisinde bolca patates, yeşil biber, kırmızı biber, domates ve tereyağı koyacağınız tereyağlı patatesli menemen tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği bir tarif. Peki, tereyağlı patatesli menemen nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tereyağlı patatesli menemen tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

TEREYAĞLI PATATESLİ MENEMEN TARİFİ

Tereyağlı patatesli menemen malzemeler

2 orta boy patates
2 tane yeşil biber
1 büyük kırmızı biber
2 tane domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 – 3 tane yumurta (sayısı tercihen)
Tuz
Kekik

TEREYAĞLI PATATESLİ MENEMEN YAPILIŞI

Patatesler küçük küpler halinde doğranır.
Biberler ve domates küp doğranır.
Tavaya tereyağı alınır.
Patatesler eklenerek kavrulur ve kapağı kapatılır.
Arada bir karıştırılır.
Patatesler yumuşayınca biberler eklenir ve karıştırılır.
Tekrar kapağı kapatılır.
Üzerine kabuğu soyulmuş domatesler eklenir ve birkaç tur çevrilir. Tuz atılır.
Üzerine yumurtalar kırılır tekrar tuz atılır ve karıştırılır.
Yumurtalar pişince kekik eklenir servis edilir.