Sabah kahvaltılarınızı daha da özel kılmak ister misiniz? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz çubuk simit tarifi ile tanışın. Bu pratik ve lezzetli tarif sayesinde, kahvaltı sofralarınıza sıcacık ve taze simitler ekleyebilirsiniz. İşte adım adım çubuk simit yapımı.

Çubuk simit tarifi ile kahvaltı sofralarınızı renklendirin. Evde simit yapmanın en kolay ve lezzetli yolu olan bu tarif sayesinde, sıcacık ve taze simitler hazırlayabilirsiniz. İşte, kahvaltı keyfinizi artıracak çubuk simit tarifi.

Kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet katmak ister misiniz? Ev yapımı çubuk simit tarifi ile tanışın. Bu pratik ve lezzetli tarif sayesinde, kahvaltılarınızı daha da özel hale getirebilirsiniz. İşte adım adım çubuk simit yapımı.

Malzemeler

Hamuru İçin:

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 çay bardağı ılık su (125 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un

Üzeri İçin:

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Kavrulmuş susam
Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
1 çay bardağı su (125 ml)

Hazırlanışı

Hamurun Yoğrulması:

Geniş bir kaba ılık su, ılık süt, toz şeker, tuz, un ve instant mayayı ekleyin ve hamuru yoğurun.
Hamur toparlandıktan sonra tereyağını ekleyin ve yağ eriyene kadar yoğurmaya devam edin.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile kapatın ve temiz bir bezle örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Şekillendirme:

Mayalanan hamuru un serptiğiniz tezgaha alın ve biraz daha yoğurarak hamuru toparlayın.
Hamuru 8 eşit parçaya ayırın ve her parçayı beze haline getirin.
Bezeleri 35-40 cm uzunluğunda açın, ardından kenarlarından tutarak burun.
Hamurun iki ucunu birleştirip kıvırarak son haline getirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.

Pekmezli Su Hazırlama:

Uygun bir kaseye pekmezi ve suyu alarak karıştırın.

Simitlerin Susama Bulanması:

Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya batırın, ardından kavrulmuş susama bulayarak pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Simitleri 15 dakika kadar tepsi mayası için dinlendirin.
Pişirme:Simitleri önceden ısıtılmış 200 °C fırında 25 dakika pişirin.
Üzerleri güzelce kızaran çubuk simitler servise hazır.

Şimdi sıcak bir çayın yanında tadını çıkarabileceğiniz, ev yapımı çubuk simitleriniz hazır! Bu tarif ile kahvaltılarınız artık daha lezzetli ve özel olacak. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!