Misafirlerinizi etkilemek ve onlara özel bir lezzet sunmak istiyorsanız, sodalı poğaça ideal bir seçenek. Bu poğaçalar, maden suyunun sihirli dokunuşuyla dışı çıtır içi yumuşacık oluyor.

Yumuşacık bir poğaça mı yapmak istiyorsunuz? Lor peyniri ve maden suyu kullanarak hazırlayacağınız bu sodalı poğaça tarifi, sofralarınıza yeni bir tat katacak. Her lokmada, bu özel tarifin farkını hissedeceksiniz.

Kusursuz bir tatlı: Annelerin Cevizli Un Helvası tarifi Kusursuz bir tatlı: Annelerin Cevizli Un Helvası tarifi

Sodalı poğaça, hem pratik hem de lezzetli bir hamur işi tarifi arayanlar için birebir. Bu tarif, geleneksel poğaça anlayışınızı değiştirecek ve yeni favoriniz olacak. İşte mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak adımlar!

Sodalı Poğaça Tarifi için Malzemeler

1,5 su bardağı süt (sıcak)
1 şişe maden suyu
2,5 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya
2 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
7-7,5 su bardağı un

i̇çi için;

lor peyniri
üzeri için;
yumurta sarısı
susam
çörek otu

Sodalı Poğaça Nasıl Yapılır?

Sıcak sütü yoğurma kabına alın ve üzerine maden suyunu döküp ılık hale getirin.
Üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
Unu azar azar eleyerek ilave edin ve yumuşak ele yapışan bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
İsterseniz sade yapıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin; ya da içli yapmak isterseniz açıp iç malzeme koyup istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, iki tepsi kullanarak fanlı ayarıyla kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Eğer tek tepsi kullanıyorsanız alt üst ayarda pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine temiz bir havlu örtüp 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Sodalı poğaça tarifi, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirmek için mükemmel bir seçenektir. Maden suyunun hamura kattığı olağanüstü kabarıklık, poğaçalarınızı her zaman istediğiniz gibi yumuşacık yapacak. Bu lezzetli ve pratik tarifi deneyin, hem evinizi mis gibi poğaça kokusuyla doldurun hem de sevdiklerinizle bu eşsiz lezzeti paylaşın!

Editör: Haber Merkezi