Sabah kahvaltıda veya öğleden sonra beş çaya eşlik edecek bir böreğe kimse yok demez. Tepsi böreği, bol peynirli olması yönünde diğer böreklerden ayrılır. Tepsi böreği yapmanın püf noktalarını öğrenin ve lezzetli bir deneyim yaşayın.

Bol peynirli olmayan bir börek asla ve asla dostlarınız tarafından beğenilmez ise de aile fertleriniz asla böyle bir börekten haz almayacaklardır. İşte bu yüzden size bol peynirli, çıtır çıtır bir tepsi böreği tarifi sunuyoruz. Herkesin bayılacağı bu böreği yapmanın inceliklerini öğrenin.

Tepsi böreği yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Bu rehberimizde, nefis bir tepsi böreği yapmanın yöntemlerini ve püf noktalarını bulacaksınız. Cevizli, fındıklı kurabiye ile kahvaltılarınızı veya çay saatlerinizi lezzetli hale getirin.

Tepsi Böreği İçin Malzemeler

5 adet yufka
200 gr lor peyniri
200 gr beyaz peynir
maydanoz

Sosu için:

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yumurta

Türk mutfağının damak çatlatan lezzeti: Düğülü Haşhaş Tatlısı Türk mutfağının damak çatlatan lezzeti: Düğülü Haşhaş Tatlısı

Üzeri için:

1 şişe maden suyu
60 gr tereyağı

Tepsi Böreği Tarifi

Önce sosunu hazırlıyoruz bunun için zeytinyağı, yoğurt, süt ve yumurtayı bir kapta kıvam alana kadar çırpın.
Ardından böreğin iç harcını hazırlıyoruz. Maydanozunuzu incecik kıyın. Ardından beyaz peyniri ve lor peynirini üzerine ilave edip karıştırın.
Fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayın ve yufkanızdan birini tepsiye açıp kenar kısımlarını dışarı doğru sarkıtın sosunuzu bir fırça yardımıyla üzerine sürün
Üzerine ikinci kat yufkayı serin ve büzüştürün tepsiye sığdırın ve yufkanızın üzerine sosunuzu sürün.
İlk yufkadan kenarda kalan yufka parçalarını içe doğru katlayıp üzerine sos gezdirin.
Şimdi peynirli iç harcınızı tepsiye eşit olarak dağıtın.
Ardından iç harcınızın üzerine 3.yufkanızı üzerine serin ve üzerini soslayın.
Şimdi geri kalan iki yufkanızı aynı şekilde serin ve fırça yardımıyla üzerini soslayın.
Son olarak kalan sosunuzu en üstteki yufka üzerine sürün.
çıtır olmasını sağlamak için 1 şişe maden suyunu böreğin üzerinde gezdirin. Böreği dilimlere ayırıp tereyağı parçalarını eşit olarak üzerine dağıtın.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

Bol peynirli ve çıtır çıtır tepsi böreği tarifi ile kahvaltılarınız ve çay saatleriniz daha lezzetli ve keyifli hale gelecek. Bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli, böylece sabahları daha keyifli ve enerjik başlamak için mükemmel bir başlangıç sunuyor. Peynir ve yufkanın mükemmel uyumu, bu böreği kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi yapacak. Şimdi bu basit adımları takip edin ve sevdiklerinizle bu enfes lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!