Evde turşu yapmanın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Az malzeme ile maksimum lezzet sunan domatesli acı biber turşusu, her yemeğin yanında aranan lezzet olacak.

Domates ve acı biberin eşsiz birleşimi ile hazırlayacağınız bu turşu, sofralarınızı renklendirecek. İşte adım adım domatesli acı biber turşusu tarifi...

Bu domatesli acı biber turşusu tarifi ile mutfakta yeni lezzetler keşfedin. Hem sağlıklı hem de damak çatlatan bu turşu, her yemeğin yanında vazgeçilmez olacak.

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi

Malzemeler

4 kg domates
2 kg acı biber
1 büyük baş sarımsak
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı şeker
1 buçuk su bardağı sirke
1 buçuk su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon tuzu

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Her zaman mükemmel kurabiye yapmanızı sağlayacak tüyo: Kıyır kıyır Tuzlu Kurabiye yapmanın 5 basit adımı Her zaman mükemmel kurabiye yapmanızı sağlayacak tüyo: Kıyır kıyır Tuzlu Kurabiye yapmanın 5 basit adımı

Öncelikle biber ve domatesleri yıkıyoruz.
Biberleri ince ince doğruyoruz .
Domatesleri kabuklarını soymadan 4 e bölüp robottan geçiriyoruz .
Domatesleri geniş bir tencereye alıyoruz, içine zeytinyağımızı, tuzumuzu da katıp yarım saat kaynatıyoruz .
Biberleri ve sarımsakları ilave ediyoruz .
Sırasıyla sirke, şekeri de ekleyip 15 dk daha kaynatalım en son limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım.
Ocağı kapatıp sıcak sıcak kavanozlarımıza dolduruyoruz.
Kavanoz kapaklarımızı mutlaka sıcak suda kaynatıp öyle kapatıyoruz ,ters çevirip soğuyana kadar bekletiyoruz .
Karanlık serin bir yerde muhafaza ediyoruz afiyet olsun.

Bu domatesli acı biber turşusu tarifi ile sofralarınızda fark yaratacak, sağlık ve lezzeti bir arada sunacaksınız. Hem ekonomik hem de lezzetli bu turşu, çay saatlerinin yanı sıra her öğününüzde yemeğinizin yanında harika bir eşlikçi olacak. Şimdi bu tarifi deneyin, misafirlerinize ve ailenize sunarak sofralarınızı şenlendirin. Unutulmaz lezzetler yaratın!