Evde mantarlı risotto yapmanın tüm sırları bu yazıda! İtalyan mutfağının en popüler yemeklerinden birinin tarifini ve püf noktalarını keşfedin.

İtalya'dan sofralarınıza: Mantarlı risotto tarifi adım adım! İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden birinin nasıl yapıldığını öğrenin.

MANTARLI RISOTTO

Malzemeler

2 su bardağı arborio pirinci

Yarım paket mantar

1 adet küçük boy soğan

2 diş sarımsak

2/3 dal taze fesleğen

Rendelenmiş parmesan peyniri

2 yemek kaşığı tereyağı

Tavuk suyu

Tuz

Yapılışı

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

Öncelikle geniş bir tavada tereyağını eritin. Sarımsak ve soğanı ince ince kıyıp tereyağında kavurun. Pirinci ilave ettikten sonra da 5 dakika boyunca karıştırarak kavurun. Mantarları ince ince doğrayıp ekleyin ve karıştırın. Sıcak tavuk suyundan kepçeyle pirinç demlenene kadar ara ara ekleyip, çektirin. Bu işlemi bir kaç defa uygulayın. Pirinç yumuşadıktan sonra pirinci ocaktan alın. Fesleğenleri ince kıyıp ekleyin ve karıştırın. Son olarak servis tabağına alıp rendelenmiş parmesan peyniri ekleyip, servis edin. Afiyet olsun...

RİSOTTO YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Risotto yapımında en önemli püf nokta, nişastayı dışarı çıkartacak doğru yöntemi uygulayabilmektir. Risotto yapmadan önce pirinç asla yıkanmamalıdır. Sebze ya da tavuk suyunun özellikle az az ilave edilip yedirilmesi çok önemlidir. Pirinçler pişirilirken sürekli aynı yöne doğru karıştırılmalıdır. Risotto yapımında muhakkak tereyağı kullanılmalıdır. Kremalı dokuyu ve parlaklığı sadece tereyağı yardımıyla oluşturabilir.